Nieuws

Geba’s duurzame bedrijfshal in aanbouw

De nieuwbouw van onze werkplaats is in volle gang. Geba streeft naar duurzaamheid en de hoogste kwaliteit en daarom werd het tijd voor een moderne en duurzame werkplaats. De bedrijfshal heeft enkele innovatieve en duurzame energievoorzieningen waardoor het gas- en elektriciteitsverbruik geminimaliseerd en de belasting voor het milieu sterk gereduceerd worden.

Investeren in milieu, werkklimaat en toekomst


De investering in de nieuwe bedrijfshal is een bewuste keuze. Het idee achter het nieuwe pand is een zo duurzaam mogelijke werkplaats te creëren. Zo is de hal voorzien van een WKO installatie (gesloten systeem) waarbij aardwarmte gebruikt wordt om werkplaatsvloer en kantoren te verwarmen of (in de zomer) te koelen. Om dit mogelijk te kunnen maken worden verschillende grondboringen tot 120 mtr. diepte uitgevoerd en speciale leidingen ingebracht. Een dicht leiding netwerk in de betonvloeren zorgt er vervolgens voor dat werkplaatsvloer en kantoorruimten op de meest comfortabele werktemperatuur gehouden.
Bij de constructie van de hal is rekening gehouden met de plaatsing van zonnepanelen op het dak. Het is de bedoeling dat het dak van de werkplaats in 2017 van zonnepanelen wordt voorzien zodat het elektriciteitsverbruik verder teruggebracht kan worden.
Ook is rekening gehouden met de werkomgeving van onze monteurs. Geba wilde een ruime werkplaats creëren die van alle moderne hulpmiddelen en voorzieningen is voorzien. Zo wordt er een nieuwe hefbrug van 30 ton geïnstalleerd, een nieuwe kraanbaan met 5 ton hefvermogen, een comfortabele kantine, kleedkamers met douches, kantoorruimtes en een overzichtelijk magazijn. Naast de werkplaats is er een moderne verfspuitcabine geïnstalleerd waar we ons materieel maar ook het materieel van Geba’s opdrachtgevers in iedere gewenste kleur met de best denkbare kwaliteit gespoten kan worden.
De ligging van het pand is strategisch op ons bedrijfsterrein bepaald. Hierdoor is de aan- en afvoer van materieel en onderdelen optimaal. De complete lijn van werkzaamheden zijn naadloos op elkaar aangesloten. Zo kunnen we effectiever en dus beter ons werk doen.

nieuwbouw tekening Geba

Vormgeving bedrijfshal door Pieter Oosterhout


Geba is een officieel MVO gecertificeerd bedrijf. Rekenschap houden met de wensen en verwachtingen van stakeholders ligt daaraan ten grondslag. Daarom zijn bij de nieuwbouwplannen die door Pieter Oosterhout Architecten uitgewerkt zijn, ook rekening gehouden met de directe omgeving van Geba’s werkterrein. (omwonenden en natuurgebied). De hal is natuurlijk voorzien van wandpanelen met hoge isolerende werking. Vervolgens zijn de wanden van de hal voorzien van speciale wandpanelen die afhankelijk van de invalshoek groen of brons kleuren. De hal vormt zo, met de bosachtige achtergrond en groene weilanden, in ieder jaargetijde een prachtige overgang van woongebied naar bedrijventerrein.

Naar verwachting zal onze nieuw bedrijfshal in de maand oktober in gebruik genomen worden. De werkzaamheden die nog steeds plaatsvinden in de oude werkplaats kunnen dan overgebracht worden naar de nieuwe hal.

Ruimte als MVO leerbedrijf


Het is de bedoeling dat de oude werkplaats vernieuwd gaat worden. Geba wil er een leslokaal en staalconstructie werkplaats realiseren. Samen met andere bedrijven op het industrieterrein Korendal wil Geba stagiaires de ruimte en mogelijkheid bieden om op het eigen bedrijfsterrein van Geba’s gecertificeerde leermeesters praktijkstages te kunnen volgen. In samenwerking met de gemeente Mook en Middelaar worden hiertoe de mogelijkheden besproken met het ROC Nijmegen.

Meer nieuws